BAREVNÁ MANDALA - workshop

19.03.2023 09:26

sobota 22. dubna 2023, 10 - 17h

BAREVNÁ MANDALA

Kurz, na kterém si účastníci nakreslí pastelkami svoji vlastní mandalu, je evergreen. Na celodenním workshopu se společně projdeme světem barev, tvarů, symbolů. Cílem je uvolnit se a naladit na své nitro. 

Zkoušíme různé techniky automatické kresbyhledáme a ladíme motiv budoucí mandaly, zkoušíme varianty.

V průběhu dopoledne se rodí základní obrysy, abychom celé odpoledne věnovali jejich pečlivému přenesení na papír a následnému vyplnění barvami. Kurzisté mají možnost vyzkoušet si techniku kresby pastelkami, míchání odstínů, vytváření plynulých barevných přechodů. Dotkneme se i základů teorie barev.

Workshop Barevná mandala Vás na jeden den vymaní z běžného životního koloběhu. Přinese Vám zastavení a soustředění. Poznáte, jak je prastaré umění tvorby mandal přínosné. Prostřednictvím mandal poznáte sami sebe!

CO SI NA KURZU VYZKOUŠÍTE

Naučíte se techniku kresby pastelkami. Naučíte se stínovat a vytvářet plynulé barevné přechody. Naučíte se míchat barvy.

Dozvíte se základy barevné teorie. Zjistíte, které barvy jsou základní a které doplňkové. Poznáte, které barvy spolu vytváří barevný kontrast.

Zjistíte, jak pomocí krátké meditace nalézt motiv svojí osobní mandaly a jak s tímto motivem dále pracovat. Motiv rozkreslíte do detailů, abyste jej mohli pečlivě vybarvit.

Vyzkoušíte si automatickou kresbu a kresbu jako prostředek psychohygieny.

Okusíte kresbu suchým pastelem i linery. Vyzkoušíte různé značky pastelek i různé druhy papíru. Objevíte ty, které Vám nejvíce sedí.

Objevíte rituál vytváření mandaly. Tento rituál Vás dovede k vlatnímu středu.

CÍL KURZU

Kurz zakončíte nejen s vlastní mandalou, ale i povědomím, jak si můžete svoji mandalu kdykoliv sami vytvořit. Stanete se nezávislými tvůrci svých osobních mandal.

Tvorba mandal je funkčním nástrojem s léčivými účinky

 

KOMU JE KURZ URČENÝ

Kurz je vhodný pro začínající i pokročilé kreslíře. Kreslit (nejen) mandalu může opravdu každý!
Kurz je určen dospělým a dospívající mládeži. Účast dětí není vhodná.

 

Lektorka: Žaneta Misha

Přihlášky: info@atelierplzen.cz

Těšíme se na vás!

 

—————

Zpět