VÝSTAVA PO STROP

20.08.2018 19:13

- PO STROP -

Srdečně vás zveme na  výstavu obrazů našich dlouholetých studentů, Terezy Švantnerové a Martina Jelínka.

- výstava potrvá do 2/10/2018, otevřeno v době kurzů, akcí a každý čtvrtek 16 - 18:30h

 
Výstava PO STROP je nejen prezentací uměleckých prací Terezy Švantnerové a Martina Jelínka, ale hlavně příjemným setkáním dvou dlouholetých přátel. 
Tereza i Martin jsou univerzálními hráči. Jejich výtvarný rozsah je veliký. Velmi zkušeně se pohybují nejen na poli kresby, ale i malby. Oběma je vlastní volné experimetování a hledání možností  výtvarného vyjádření. Pokud se již cítí unaveni soustředěnou prací na vlastních projektech, často pak společně vytvářejí nápaditá abstraktní plátna. Zde se cítí naprosto svobodně. Naplno si mohou hrát s barevnou vrstvou, štětci a malířskými špachtlemi. 
Přestože dnes již kvalita jejich prací dávno dosahuje profesionální úrovně, stále se rádi vracejí do prostředí výtvarného ateliéru tvořit, setkávat se, konfrontovat, a hledat nové zdroje a podněty. Jejich humor a tvůrčí invence nakazila již spoustu účastníků našich kurzů a proto se kolem nich utvořilo zdravé jádro z řad studentů a přátel ateliéru, které spojuje kromě přátelství především zájem o výtvarné vyjadřování, estetiku a design.
 
 
Tereza Švantnerová
Je nejen talentovanou mladou plzeňskou umělkyní, ale také dlouholetou studentkou našeho výtvarného ateliéru. Její tvorbu ovlivňuje hned několik silných vlivů - ornament, krajina, a imaginární prostor. Za pozornost pak hlavně stojí  velmi citlivě provedené akvarelové ilustrace inspirované dětskou kresbou své malé dcery. Ke své práci přistupuje velmi pečlivě a pomalu. Tereza má vždy na začátku jasnou představu a tu se snaží co nejpřesvědčivěji naplnit. V současnosti se kromě rodiny věnuje také tvorbě obrazů ve svém vlastním malém ateliéru.
 
 
Martin Jelínek
Je Plzeňský umělec a také dlouholetý student našeho ateliéru. Jeho doménou je především malba. Martin je mistrem husté barvy a malířského gesta. Pokud byste ho měli možnost sledovat při práci, zjistili byste, že pracuje velmi energicky a rychle. Ve svých obrazech často řeší problematiku humoru, nadsázky a atmosféry. Kombinací realistických motivů vznikají pod jeho rukama kompozice s novým nápaditým obsahem. Martin maluje s nadhledem a lehkostí. V současnosti stále častěji zasvědcuje do procesu malby i syna Matyáše.

—————

Zpět


Fotogalerie: Výstava PO STROP

/album/fotogalerie-vystava-po-strop/ter6-jpg/
/album/fotogalerie-vystava-po-strop/ter7-jpg/
/album/fotogalerie-vystava-po-strop/ter8-jpg/

—————